Alles over steigerbuis

Wat is steigerbuis?

Steigerbuis wordt sinds begin vorige eeuw gebruikt om stellages te maken waarop men kan lopen tijdens bouwwerkzaamheden. Gaandeweg ontdekte men dat steigerbuis ook erg goed geschikt is om allerhande andere stellingen te maken. Tegenwoordig wordt in de bouw een steigerbuis met flenzen gebruikt maar heeft zowel de consument als het bedrijfsleven de steigerbuis ontdekt voor meubels en als veelzijdig bouwmateriaal voor allerhande doeleinden.

Materiaal

Gegalvaniseerd staal Aluminium
Deze steigerbuis is gemaakt van stalen buis die thermisch is gegalvaniseerd volgens de DIN2440 norm. Galvaniseren is hetzelfde als verzinken en houdt in dat er een dun laagje zink op de buis wordt geplaatst. Hierdoor is de buis beter beschermd tegen roest en weersinvloeden. Staal is sterker en stijver dan aluminium maar tegelijkertijd ook zwaarder. Het wordt met name gebruikt voor constructies die zware lasten moeten dragen over langere overspanningen. Ook word staal meestal gekozen voor meubels vanwege de kleur en krasvastheid ten opzichte van aluminium steigerbuis. Deze buis is gemaakt van aluminium en voldoet aan de Almgsi 0,5 F22 norm. Aluminium word meestal gekozen voor toepassingen waar een laag gewicht of weerstand tegen langdurige blootstelling aan de elementen wenselijk is. De meest voorkomende voorbeelden van gebruik van aluminium steigerbuis zijn reclameframes en overkappingen voor open boten of sloepen. Aluminium steigerbuis heeft de eigenschap iets veerkrachtig te zijn. Daarnaast is het wat gevoeliger voor krassen dan staal.

steigerbuis aluminium en staal

steigerbuis aluminium en staal

Wanddikte

Gegalvaniseerd staal   Aluminium  
Diameter buis: 26,9 mm / 3/4" Wanddikte: 2,65 mm Diameter buis: 27 mm / 3/4" Wanddikte: 2,5 mm
Diameter buis: 33,7 mm / 1" Wanddikte: 3,25 mm Diameter buis: 33 mm / 1" Wanddikte: 3 mm
Diameter buis: 42,4 mm / 1 3/4" Wanddikte: 3,25 mm Diameter buis: 42 mm / 1 3/4" Wanddikte: 3 mm
Diameter buis: 48,3 mm / 1 1/2" Wanddikte: 3,25 mm Diameter buis: 48 mm / 1 1/2" Wanddikte: 3 mm
Diameter buis: 60,3 mm / 2" Wanddikte: 3,65 mm Diameter buis: 60 mm / 2" Wanddikte: 3 mm

Handelslengte en op maat zagen

De standaard handelslengte van onze steigerbuizen is 600 cm. Wij bieden het op maat zagen van de steigerbuis aan als service naar onze klanten. Gezien de speciale gereedschappen en arbeid die gemoeid is met het zagen van metalen behouden wij ons het recht zaagkosten te rekenen bij orders die erg veel zaagsnedes vereisen.

Duurzaamheid

Steigerbuis is een erg duurzaam materiaal dat vele jaren mee zal gaan. Naast het bruikbare level is het materiaal ook erg goed te recyclen omdat het uit puur metaal bestaat zonder verdere toevoegingen of chemische coatings.

Vragen?

Eventuele vragen kunt u gerust stellen via ons contactformulier

© 2019 EZ-shopping B.V.